STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

 

Kan bara hända i travsporten!

2021-05-06

 

 

Bergsåker V86 lopp 7 5 maj 2021

Böter efter lopp: Renman Melinda (Texas Killer Zenz) 2000 kr i böter för att ha stört medtävlare 6 och 8 1500 m kvar vid nedtagning av galopperande häst. (B2)

Borde inte stackars Melinda ha fått träffa en psykolog istället för att få böter!? så att hon kanske fortsätter att köra travlopp… Hon borde dessutom ha fått en bragdmedalj för att hon inte hoppade/ramlade av, och för att ingen annan i loppet kom till skada!

Svensk Travsport eller Travtränarnas Riksförbund, ta det här med era j-a försäkringsbolag! Ge kusken en eloge för att ha orkat hålla skenhästen under ett helt lopp, till och med när den bröt ut med hela fältet innanför sig, på väg ut mot grinden, utgången!

Dit hittar alla hästar alltid. ALLA som skenat med häst vet i vilken situation man befinner sig, de som skenat i lopp minns det för alltid. När Ni som har lönen på Svensk Travsport lyckades få till en Lex Dino Dollar för spödrivning kan ni kanske titta över BÖTES reglementet också?

Några exempel från v(ä)rkligheten så att alla förstår...

Du får motorstopp vid ett rödlyse, i en bil bakom sitter en gubbe (naturligtvis en gubbe) och tutar, tutar och tutar! Eftersom du har motorstopp går du lugnt ur din bil, fram till gubben och säger – nu gör vi så här, du sätter dig i min bil och jag sätter mig i din och tutar.

Skentur med häst

...Du kör fort med din häst i bakvarv (motsatt riktning) på travbanan, solen skiner och allt går strålande. Fyra uppvärmande varv i lagom tempo innan du vänder upp hästen i rätvarv för ett lugnt motionsjobb i rochard (tung vagn för motion.) På travbanan finns bara två hästar från största stallet som sparrar varandra, tränare och försteman. När de vänder upp sina hästar för att köra snabbare, gör du det också, men något hundratal meter bakom. Bra hare tänker du. Enda plump i protokollet, din häst nyper i av bara h-e i skentrav och du kan bara åka med!

Foto privat, min häst i hästägardress och allt...

Du sätter fötterna i stänkskyddet, drar så hårt du törs i tömmarna och försöker få stopp. Första varvet på 1000-metersbanan kör du förbi sulkykonstnärerna som tittar förvånat efter dig och din tunga vagn. Du ligger raklång lutad bakåt och bara håller i dig. Andra varvet (andra gången) du kör förbi nestorn Stig H och hans försteman står dina flätor rakt ut och du orkar inte hålla emot utan låter den dumma hästj…skentrava tills han blir trött. Nä, han blev inte trött.

Valacken debuterade veckan efter, enda problem var att hitta frivillig kusk eftersom hästen oftast inte var på samma våglängd, kunde krumma med svansen och hota att slå bakut. En lärling från Stall Fylking offrade sig och erbjöd sig att köra i loppet. Efter alla turer med den här hästen trodde man nog att han skulle betala 999 i odds, men det blev bara 4 gånger pengarna, efter vinst. Så kan det gå.

Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)