STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

What a ....!

2022-01-18

 

 

 

Tv-klipp

Död eller uppstått från de döda?

Hovtramp/Lasse - Thomas Nilsson

Hur jäkla svårt är det att lägga ut RÄTT bild på RÄTT människa? Bevisligen väldigt svårt. Pinsammare kan det faktiskt inte bli. Direktsändning Idrottsgalan i TV, hur många tittar? sätter kaffet i halsen?

Vid förlagets redaktionsbord (i min ungdom) fanns på ”den ordentliga tiden” både korrekturläsare och bildredaktör med strikt ansvar för text och bild. Nä, det dög inte med typliksomtjaba, allt granskades före publicering -  grammatiskt, språkligt och tekniskt bildmässigt. Under åren på Einar Anderssons Pressbild fick absolut inga felaktiga bilder levereras eller förväxlingar ske vid registrering. Folk tog ansvar för sitt arbete.

Hovtramp/Lasse - Johnny Takter

När SVT ringer Johnny Takter och frågar om de kan ”hylla” hans nyligen bortgångne far under Idrottsgalan i TV – travtränaren Bo William Takter blir han givetvis glad, åtminstone en liten stund.Vad händer?

Thomas Nilsson (högst levande) visas på bild i Tv-rutan under Idrottsgalan som avliden, till en text som tillhör Bo W Takters bortgång och hyllning. Ett misstag som får de flesta travintresserade att reagera. Inte minst den högst levande Thomas Nilssons bekanta, släktingar och familj.

Thomas Nilsson har dessutom jobbat som expert i Trav-Tv under en period, efter att ha satt avtryck de luxe i Travhistorieboken med hästar som Legolas och Mack Lobell.

 

EAP/Einar Andersson - Johnny, Bo W och Jimmy Takter

Klipp från FB/Johnny Takter (son till Bo W Takter)

De ringer ifrån SVT …. Och undrar min kommentar till att dom hyllar min Far …. Men lägger ut en bild ifrån Idrottsgalan 2021 … på Thomas Nilsson ( för övrigt en fantastisk tränare ) …. Hur svarar man ? I ärlighetens namn  Jag har pratat med en vän i två timmar  och inte ( tyvärr) sett Idrottsgalan …. Kul ändå att dom respekterar min Far Vi kan bekräfta att vi uppenbarligen har använt fel bild. Det är uppenbart att det är fel, säger Idrottsgalans vd, Stephan Rimér, till Expressen och beklagar det inträffade.

Thomas Nilsson själv säger till tidningen att han inte såg sändningen men att han tycker det var märkligt att hans foto var med, han är ju de facto inte död!

– Det var tråkigt för Bo William. Han ska hedras på alla sätt och då ska det inte sjabblas bort, säger Nilsson.

Nä, Stephan Rimér (ansvarig för Idrottsgalan i TV) det räcker faktiskt inte med en ursäkt!

En av mina absoluta få ”idoler” i svensk travhistoria ska hyllas och de ansvariga vet inte ens vem han är eller hur han sett ut!

Fy fan. Det enda jag kommer på som passar.

Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)