STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Målvakt eller bulvan, lika illa bådadera!

2021-07-03

 

Svensk TRavsport/STAD - beslut

Att agera målvakt i juridiska sammanhang är brottsligt men ger extremt lindriga straff! Målvakter tar allt oftare civilrättsligt ansvar för oärliga personer, som av olika skäl inte vill synas eller ens finns…Målvakterna blir över en kafferast verkställande direktör, styrelsemedlem och kan lugnt hämta ut sin lön från företag som inte har rent mjöl i påsen. Målvakten kan också vara den som tar på sig en skuld (ett utdömt straff) för någon annan, mot betalning.

Proteinbutiken, var god vänta....

Att sälja dopningspreparat och rent skadliga tillskott på nätet i åratal, tjäna massor av pengar på fasansfulla produkter som bevisligen förkortat sporthästars liv och dessutom samtidigt ha ett antal domar på sig parallellt med en travlicens, hur låter det?

Kollade faktiskt upp den här b-tränaren för flera år sen, då det helt öppet såldes inte bara DMSO, franskblister och hascholja på nätsidan, kontaktade Kemikalieinspektionen, Svensk Travsport och väntade på att något skulle ”hända.” I min värld går man inte över lik samtidigt som man tränar travhästar och innehar en licens. Fick då bloggen på Hovtramp publicerades för ca tre år sen ett luddigt svar av b-tränaren via mail, som enbart gjorde mig ännu argare och inte borde ha kastats.

MEN. Äntligen kom Svensk Travsport till skott, en Dom är nu publicerad och offentliggjord via ST/STAD. Travhästen Power Memphis vann ett montélopp på Solvalla 22 januari 2020, och först nu är hårprovet analyserat? Efter 1,5 år döms B-tränaren av travsportens Ansvarsnämnd till 10.000 i böter. Hans hästar är precis startanmälda och licensen är inte dragen?! Väntar förmodligen på överdomstolens yttrande om ärendet överklagas. Läs publicerad dom, fantasin är det inget fel på i allafall.

Både A och B-prov påvisade klart dopningsbrott av allvarligare karaktär. B-tränaren har tidigare fällts i domstol för ett flertal dopningsbrott i andra sammanhang (humanidrott) och senast 2012 för två grova dopningsbrott och ett försök till grovt dopningsbrott, plus häleri! Vilket kostade 2,5 år i fängelse. 2019 var det dags igen, 10 månader i kurran för grov kvinnofridskränkning och misshandel. Man får ju innerligt hoppas att de sju hästarna på träningslistan inte får samma behandling som hans kvinnliga före detta vänner. Vart tog förrsten Uppförandekoden vägen?

  

Nätbutiksförsäljningen är numera en smula dold, där finns ett otal förbjudna preparat och medel som figurerat länge i travsporten, inte minst DMSO och franskblister. Hascholjan skiter jag i, den kan han väl ändå inte sälja till travfolk? Möjligtvis under 80-talet, då hemvändande stalldrängar från USA rökte en och annan pipa. Det är betydligt vanligare med ”braja” i galoppsporten, har själv upplevt det under en period, så det är inget dumt förtal. Hasch dövar som bekant hungern och den lätta vikt som föreskrivs ryttare är inte lätt att hålla för den som vill rida lopp.

Proteinbutiken (länk verkar inte fungera, som av en händelse...) hemsidan döljs idag via ett gäng målvakter, minst två större företag, men de glömde en sak, att alla går att nå på samma telefonnummer, och som styrelseledamot finns man i bolagshandlingar. Suck.

klipp från hemsidan - snabba leveranser med DHL

Franskblister - Baume Caustique Gombault (1.188 SEK) uppvärmningsegenskaper hos krotonolja är särskilt effektiva, läs mer...exklusivt för extern användning...Varning: applicera inte på sår, undvik kontakt med ögon, hud och slemhinnor. Svälj inte.

DMSO 99,99% 1l. 698SEK

Say no more...

Låt inte b-tränaren få fortsätta att sprida sin dynga i travsporten och nu finns det ju ett strålande tillfälle för Svensk Travsport att hitta kunderna i Proteinbutikens nätverk! Då slipper man som hästägare avliva hästar fullsketna med invärtes DMSO. Men hoppas för bövelen samtidigt att detta inte blir någon ny skamfylld klick i svensk travsport och att det avslöjas vilka som har handlat olagliga produkter. Det räcker för mig om Svensk Travsports vet.avdelning känner till och åtgärdar problemen. Orkar inte med mer galenskaper. Hållhakar och motprestationer är en form av utpressning, fast det beror ju naturligtvis på syftet och vem som gör det. Måste vara bra mycket lättare att leta efter något om man vet var man ska leta. Stalltips till Svensk Travsport.

Mot V75 Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)