STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Ingenting är gratis!

2024-04-22

Foto: Syd-Närkes tidning

Att ingenting är gratis fick travtränaren Elin Dalegård bittert erfara i samarbetet med Jonas Gylling "Gratiskusken".

MEN, det har inte publicerats vem Gylling jagade...

Sulkysport klipp:

Travtränare jagade hästägare med högaffel

Travtränare jagade en hästägare med högaffel och polisanmälan har gjorts.

Fast så här såg högaffeln ut enligt Gylling:

 

 foto: Jonas Gylling

”Politiskt korrekta” och ”transparenta” travsidor har rapporterat om händelsen med Jonas Gylling, ”Gratiskusken”. Publicerades som vanligt utan namn, alla ska gissa och sådant säljer lösnummer! Nyfikenhet handlar enbart om vem!

När namn avslöjades av nättroll blev händelsen tio gånger värre, för Gylling alltså. En snubbe hatar honom, spyr galla och glömmer sina egna misstag, en annan vet minsann hur detta har hänt, det finns vittnen.

Ingen verkar ha läst polisrapport ordentligt?

Nä, tar absolut inte Gyllng i försvar, känner inte ens karln, men han har säkert råd att klippa till den som tycker olika eller har obetalda krav han inte håller med om. Företagsledare och entreprenör av hans storlek blir man inte, såvida man inte nyttjar (utnyttjar) det som behövs och skiter i vilka man trampar på under vägen. Vägen är målet.

Gylling (f.-1968) behövde en travkompis, förkovrade sig extremsnabbt med hjälp av redan etablerad A-tränare. Som likt de flesta andra småtränare behövde ”sponsor” med stor plånbok. Örebro är hemmabana för B-licensierade Gratiskusken men även för x-kompisen som blev slängd på gödselstacken.

Gyllng har just nu 21 egenuppfödda/egenägda och andelshästar på träningslistan Stall Gyll, Askersund. Han kör lopp, tränar hästar och driver flera (lönsamma) företag. Det räcker till havre.

Gratiskusken kör även gärna ”andras” hästar utan provision, resebidrag. 2021 klev Gylling på travtåget, tog snabbt körlicens och vann sitt första lopp. Förmodligen redan då inställd att träna och köra hästarna själv. Det fattades ”bara” lite travkompetens. Men sånt lär man sig ju på en kafferast.

Efter att Gylling lärt sig ”allt” om travsport och mentorns företag gått i konkurs uppstod givetvis problem för A-tränaren. Utan skatt, moms, F-skattsedel och indragen A- licens från Svensk Travsport. Tills allt redde upp sig med B-licens och ett nästan tomt, men eget stall.

 

Klipp Gyllng: Som företagare så är all reklam positiv.

Vill tacka mina "vänner" som just nu är bruna om munnen för den positiva vibben som genomlyser travsporten, ja just nu!

Högaffelmannen - de är JAG.

Men någon jäkla högaffel har aldrig varit aktuell. Men mina muppetshowmassage handskar var i min höger hand när jag bad om distans på en person med konstaterad "Bordeline sjukdom". Trams i högsta grad o avundsjukan fick just nu ett nytt ansikte inom travet.

Gyllings företag:

Silkflower Importkonkurs inledd Jan-24

Silkflower Holdingbolag ABKonkurs inledd feb-24

Gyll Entrepenad & Schakt ABkonkurs inledd Jan-24

5G design El& Bygginstallationer - konkurs inledd Jan-24

Askersundsby 1:36 AB Uthyrning & Förvaltning av Fastigheter

Konkurs inledd Jan-24

Team Dalegård AB Konkurs inledd feb-24

Dalegård, Elin Maria f. 1975. Avgick som styrelseledamot Jan-24

Team Dalegård AB i konkurs

Gyllings bolag försatta i konkurs inklusive Team Dalegård AB, som tränat travhästar och sålt andelar. Femte bolaget i Gyllings ägo som försatts i konkurs sen januari-24. I huvudföretaget Silkflower import AB pågår konkursutförsäljning av lagret. 

Elin Dalegård, Team Dalegård AB fick hastigt mattan under fötterna bortryckt. Lindahls advokatfirma är konkursförvaltare för fem av Gyllings konkursade bolag.

 

Jonas Gylling har meddelat att han som B-tränare nu kommer att träna hästarna själv, tillsammans med sin fru och att “andelshästarna blir kvar i stallet”. Hoppsan!

Känns bekant. När hästägare med fet plånbok kommer och lyfter på starthästens hovar i boxen, är det dags att flytta, tro mig. Har j-t dålig egen erfarenhet av en tjockis i Hemköps-branschen, dessutom bjöd han bara på ökentorra bullar som ingen ville ha, fast han hade en hel livsmedelshall. Gylling har fler bolag, som säkert försörjer hästverksamheten och inte är satta i konkurs:

Storföretagare kvittar förluster mot vinster, förlorar oftast mycket mindre på "dåliga affärer" än de som inget har.

Norra Eden AB - Uthyrning & Förvaltning av Fastigheter

Stall Gyll AB - Levande Djur, Partihandel

Södra Väderkvarnen - Uthyrning & Förvaltning av Fastigheter

Vad hände med travtränaren Elin Dalegård?

ST licenskommitte’ drog in proffslicensen, F-skatt saknades.

Gyllings fru Martina som ”sköter” bolagens papper och hänvisade till I Team Dalegårds fall till en miss mellan henne och långtidssjukskrivna revisorn, Elins verksamhet och inkomstdeklaration ramlade mellan stolarna, inte inlämnad i tid

Klipp: Vilka konsekvenser får detta för Gylling-stallet?

Det beror alldeles på när Elin får tillbaka licensen. (Gylling avslutade samarbetet med Elin som tog ut B-tränarlicens).

Gylling: min egen andelsverksamhet med hästar, där ska ingen känna någon oro. Det finns 100-tals ägare hos Team Gyll (Elins förtjänst?) och jag vill poängtera att det inte är någon fara. Jag har tidigare sagt att jag ska lägga tio år på det här och jhar inga planer på att sluta. Nästa år blir vårt viktigaste år med ett tjugotal hästar som kommer att starta. En hel arsenal och jag hoppas på ett megaår.

Hur känns det att det löste sig till slut?

Naturligtvis jätteskönt. Vi har ju fått ta emot en massa hårda ord från folk, särskilt på sociala medier. Det är väl alltid jobbigt när man vet att det pratas bakom ryggen.

Hur löste det sig i verkligheten?

Elin Dalegård har fortsatt med fyra egenägda hästar på träningslistan och B- tränarlicens. Gylling har numera egen B-tränarlicens och 21 hästar/andelshästar med 100-tals andelsägare och behöver ingen mentor längre.

Slutet gott allting gott!

 

Hovtramp/Ilse

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)