STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

FLOSKLER och TOMMA ORD

2023-03-12

Använd inte ordet värdegrund en enda gång till!

Kräks snart när jag hör ordet värdegrund. Missbrukat, ihåligt, ett utnött, betydelselöst ord. 

Kanal 75 ”pudlade”.  Nä, inte han kanalchefen Henrik le Mon som gav Lenart "Kusken" Forsgren sparken från TV-rutan, han pudlar nog inte. Det fick chefen Per Tellander sköta om. Fegisar. När osociala media satte ner foten blev det fart på Kanal 75:s galjonsfigurer. Via ett löjligt mail (pfuuiii) kontaktade Henrik Le Mon Lennart Forsgren. Vad skrev han då?

 

– Vi som produktionsbolag och våra uppdragsgivare har värderingar som vi vill och måste leva upp till. I det här fallet har det brustit gällande detta. I övrigt så ser vi det som ett personalärende, vilket innebär att vi håller diskussionen mellan företaget och uppdragstagaren.

Med ovanstående rader är det minst sagt svårt att förstå hur kanalchefen står ut med den ”bonniga” höhö-stil som vissa av Lajvens medarbetare använder. Tittare (som vill slippa TV4) är kanske bara infantila puckon eller förblindade idoldyrkare? Eftersom de verkar gilla jargongen. Situationer som oftast räddas av en ytterst korrekt bisittare, innan trasslet i alltför många egenupplevelser tar över loppen. Vore kanske bättre att spara dem till självbiografin...

 

Hovtramp/Lasse - Lennart Forsgren

Kusken har i en intervju nämnt att han vet om att han är för frispråkig, pratar först och tänker sen. Det finns berömda ”grodor” som hoppat ut under sändning, fast då har kollegor lyckats rädda honom. Det har nog inte varit populärt på redaktionen när Kusken glömt bort sig. Har exempelvis tyckt till (positivt) om en kvinnlig kusks utseende och fällt omdömen som att svarta svettas mer, (hästar alltså).

Lennart Forsgren har mycket att lära ut till samtliga (med få undantag) som avlönas på TV-hyllan. Smeknamnet "Kusken" fick han som ung under hockeykarriären, redan då hängde han i travstall. Född 1949 med en diger meritlista (2.533 vinster). Kusk-karriär sträcker sig över sex årtionden, första segern kom 1969 den sista officiella 2019 (Finders Keepers).

Efter många år som hockeyspelare i Halmstad tog hästarna över. Kusken blev Champion redan som lärling (1970-tal) och vann senare Trav-Kriteriet 1989 (Not So Bad) Sprintermästaren 1993 (Top Royal) och Europa-Derbyt 1994 (Progress Value).

Han har kört Viking Kronos och galopperat med Queen L. Kusken var en av Sveriges första lånekuskar (catchdriver) slutade köra lopp 2010, med undantag för Solvallas Ahlsells Legends där ”gamla stjärnor” möts i ett kusklopp, som Kusken kallar för ”Tjockisloppet”.

Hovtramp/Lasse - Korpen Kari Lähdekorpi

Varför slutade Kusken köra lopp så abrupt 2010?

Konflikten med tränarkollegan Kari Lähdekorpi var säkert en bidragande orsak? Korpen var tydligen en urusel förlorare och skällde några gånger för mycket på både Kusken och andra kuskar, efter loppen de kört åt honom.

Favoriten bland hästarna? Bolets Igor, Bengt-Åke Angels knatte som Kusken vann många större lopp med.

Kusken har faktiskt fått ”sparken” en gång tidigare från Kanal75 och ringde då själv upp chefen och frågade om han var för ful, för gammal eller för dålig att få fortsätta i TV-rutan. Tydligen fyllde han vid det tillfället samtliga tre kriterier…

Lite märkt av sjukdom är även Kusken, knappt ingen som jobbat hårt fysiskt och länge klarar sig utan skråmor. 2016 var ”lite ont i en jumske” mycket värre än så, men med vinnarskalle övervanns problemen och hoppas han får sitta på Trav-TV:s gubbhylla minst ett par år till. 

Hovtramp/Ilse

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)