STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Salladsmix, lätt som en plätt...

2022-08-08

 

Fotograf: Eng - Salladskungen  Leif Bengtsson

Travsport och hästar är inget man ”slutar” med, däremot kan omständigheter tvinga en och annan skurk att ändra ägandeskap i pappersbuntarna hos Svensk Travsport.

Åtskilliga storhästägare har över en natt fått byta liv, avtjäna straff och fått ordna upp eländet hos sina valda tränare som håller deras hästar. Gäller både trav och galoppbranschen, när andra byter skjorta byter de målvakt.

Hur illa det än är ställt har nästan samtliga skurkar haft ett brinnande intresse för både sina hästar och tävling. Det spänningsmomentet vill de inte vara utan. Mångmiljonären Leif Bengtsson, mer känd som Salladskungen (Picadeli) mannen bakom hästägandet i Stall Philip Consulting, dömdes (se tidigare blogg) till 2,5 års fängelse för bedrägeri. Kommer givetvis att överklagas med hjälp av dyrköpt advokat, men känns avlägset med ett frikännande. Mannen som egentligen ville bli polis!

 


Hovtramp/Ilse 

Hästarna? Travtränare Ulf Stenströmer som haft sjutton hästar i träning åt Stall Philip måste ha slitit sitt hår! "Bästa" hästen Borups Tornado bytte snabbt ägare (åtminstone på pappret) och blir kvar i träning hos Stenströmer, liksom tio hästar till. Vilken lättnad för tränaren att slippa mista ett 15-tal hästar (och personal) på en gång. Katastrof.

Övriga hästar... finns kvar i träning hos Jasmine Ising, Björn Goop och Oscar Berglund men har bytt ut Stall Philip Consulting AB mot Hjelte Restaurang AB i Karlstad. Sallad som sallad?

Philip Consulting eller rättare sagt Leif Bengtsson sågs senast igår under Rättviks V75 tävlingar. Där stod han vid utegästboxarna med Jasmine Isings starthästar, som ”bytt ägare” och bärgade en vinst och en 2:a i V75. Sambon Patrik Fernlund (tv-expert) sprang mellan studiohytten och travbanan, fick gratulera sin tränarsambo i tv-rutan och var senare själv 4:a med den tredje starthästen från Stall Ising. Jodå, Salladskungen var i gott sällskap på stallbacken, där spankulerade ytterligare en helt lcenslös exmiljardär och fängelsekund omkring, värmde till och med B-tränad häst i sin före detta egna stalldress. Snacka om att göra reklam för sig!

Det finns en hel del i trav-tv som inte är särskilt lämpligt, bland annat att analysera lopp, intervjua aktiva samtidigt som man själv har starthästar och kör travlopp. Ett bra exempel är när banveterinär eller funktionär har anknytning till startande hästar, då utgår de under det loppet. Har regelboken uppgraderat den sidan,  eller har någon slitit ut den?

Borde givetvis gälla för både stallbacksreportrar och TV-studiofolk. Nä, Fernlund är inte ensam om det lilla ”problemet” ett stort antal Tv-folk har häst hos Stall Zet/Daniel Redén, fast givetvis under pseudonym.  "Betydande" höjdare i trav-hierarkin har häst i träning hos A-tränare som enligt SKV och KFM saknar F-skattsedel, i min värld känns det oseriöst, väntar på att ST:s Robert Karlsson ska sätta stopp för eländet

Förresten, inte undra på att så mycket Tv-tid läggs på Stall Zet och Daniel Redén när halva Tv-studion är hästägare där! Oavsett om hans hästar vinner eller förlorar i lopp, är det hans nuna reportrarna intresserar sig för, då är man inte ens intresserad av vinnaren i loppet, suck. Känns inte schysst mot övriga, som får böter och stängs av så fort vi ropar hej.

Hovtramp foto

I sämsta fall tvingas vi be om ursäkt för att vi sagt sanningen, den som alla vet men ingen vågar lyfta fram i dagsljus. Oseriösa personer ska varken tas till nåder, arrangera Bygdetrav eller komma in på stallbacken om de har dragit skam över travsporten, nån jävla ordning borde det vara!

Reglementet borde användas oftare, speciellt i nämnda fall. Nä, jag är inte arg, snarare frustrerad över alla papperdockor till handläggare med helstängt som samlas på ST i kontorslandskapen. Fatta.nu

Nära anhörig 21 §

Som nära anhörig räknas:

- maka/make/sambo,

- makas/makes/sambos barn,

- barn,

- barns maka/make/sambo,

- syskon,

- föräldrar.

 

 

Vem skulle inte vilja vara en fluga på vissa väggar...

Trevlig kväll!

Hovtramp/Ilse

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)