STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

När SNUSK blev travsport

2024-02-28

 

Man tar sig för pannan! Länk till snusket

Självklart är smaken som baken, men vissa företeelser är "heliga" för mig och ska inte solkas ner med trams och snusk!

 

Klipp:

Vi är glada att ha Fröken Snusk med oss på Raggarjävlar i år. Hennes unika stil och energi kommer definitivt att passa perfekt in i vår festivals atmosfär. Publiken kan förvänta sig en upplevelse utöver det vanliga när Fröken Snusk intar scenen, säger Louise Lönn Ardefelt, Projektledare för Raggarjävlar.

Förutom Fröken Snusk kommer Björn Rosenström och Lia Larsson att uppträda.

Vem i hela friden är hon som sa det?

Publiken kan förvänta sig en upplevelse utöver det vanliga, sa Louise Lönn Ardefelt, Projektledare för Raggarjävlar.

Fråga 1 – vad är Raggarjävlar? Aktiva i travsport åker nog inte ofta raggarbil eller lyssnar på så kallade ”artister” som varken kan sjunga, är speciellt trevliga eller har något med travsport att göra.

Rid mig som en dalahäst?! Vad i h-e är det frågan om. Att Melodifestivalen urholkats och konvereterat till något katten släpat in kan vi inte göra så mycket åt, så länge det finns idioter på redaktionerna, i produktionen och som går lättköpta vägar över lik. Respekt och högtidlighet är begravt med senaste Mello med allt ljus på ”programledarna”, så frågan kvarstår – vart tog Melodifestivalen vägen och hur dum får man vara om man säger ja till dylikt skit som raggajävlar och snusk på en travbana? Självklart ska publiken få underhållning, men vilken publik handlar det här om? och kommer de att titta på travloppen och köpa häst?

Som tidigare (medioker) travtränare behöver det ju inte betyda att man får hjärnsläpp och gör allt för att locka till sig en ung publik med hjälp av youtubers och influencers, som förmodligen aldrig kommer att köpa nån travhäst, möjligtvis en dalahäst i trä från Nusnäs. Alltid något? Svar nej.

Hovtramp foto

När travsporten letar publik gör man tydligen allt för att bli av med de som bygt upp och är ryggraden (befintliga) hästägare och aktiva? Eller rycker man bara på axlarna och skiter i vad som släpas upp på scen, på en av de större travdagarna?

Förutom Fröken Snusk kommer Björn Rosenström och Lia Larsson, bland andra "artister" att uppträda.

Och vilka är de två som nämns ovan? Never heard of, och det beror inte på min ålder, har matats med allehanda skäp i plugget av elever men lite jävla krav får man väl ha. Stod ut med bortskämda divan Zara Larsson i flera år, men hon kan ju åtminstone SJUNGA. Man behöver ju inte lyssna på henne som sommarpratyare i P1 när hon använde ett helt program om …mens. Lågvattenmärke de luxe. Men duktig att sjunga.

Raggarrock? Ska det bli crusing på travbanan?

Klipp från Raggarrock:

Stig in i hjärtat hos två av Sveriges mest ikoniska subkulturer på en episk tvådagarsfest – där raggarkulturens tidlösa charm möter epadunkens kreativa kraft! Upplev den perfekta sammansmältningen av musik, cruising, bilutställning och fest. 

Förhoppningsvis inte samma DAG som travloppen!

Musik: Björn Rosenström & Det jävla bandet, Erik Meduza & The Barsebäckz Pedalens Pågar Lia Larsson Elvis Tribute med Glenn Wish The Pendeltones Trippel Trubbel Busbandet

Herreminskapare, är det här musik? Kul att raggarna har sin egen musikgenre, men vad ska de på travbanan att göra? Skrämma travhästar före start, moona för publiken? Nä, borde hålla sig till de egna raggarstråken, såvida de inte byter ut sina hästkrafter mot HÄST-krafter och beter sig som folk.

Lågvattenmärke som får finnas överallt, utom på travbanan!

Hovtramp/Lasse

Bara en åsikt, Trevlig kväll!

Hovtramp/Ilse

Antal kommentarer: 1

2024-03-05 09:47:41 - Ingrid

Tycker att det är ett bra initiativ av Åbytravet, varför ska en sådan anläggning stå tom? Speciellt nu när de plockar bort travdagar. Vad de gör med sin anläggning tycker inte jag att det spelar någon roll/ huvudsaken är att de gör något
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)