STALLET

mötesplats

för Hästar & Hästfolk

Blogg

Salladskungen

2022-07-27

 

Foto: Hovtramp/Ilse

Kan man bli mångmiljonär på sallad? Svar ja.

Speciellt om man senare blandar med lite luftfakturor och låtsas att man är entreprenör i den statliga bidragshögen för Rot och Rut.

Picadeli, salladsföretaget såldes för miljardbelopp 2016, ägaren Bengtsson konverterade snabbt till entreprenör i byggsvängen. Hur man har råd att ropa in guldklimpen Hefner AM för 1,6 mkr på auktion (2018)? Man kvittar vinst med förlust, ända tills Skatteverket drar undan mattan och Kronis knackar på. Vad är det mest spännande man kan göra med sina miljoner? Hur blir man lycklig? genom att köpa travhästar så klart.

Hovtramp foto

Stall Philip Consulting (huvudägare Leif Bengtsson) syntes på ett flertal hästauktioner och beundrades för dyra inköp och sitt val av tränare till guldklimparna. 29 hästar hann det bli i stall Philip Consulting, V75-hästar som Calamari, Hattusa och Borups Tornado. Eller varför inte den kanonfina Star CostaShorta, efter duktiga stoet Starfruit som tävlade för stall Hoas och deltog i det största 2-åringsloppet (vann försöket.) Obs! Finns ingen koppling till Bengtsson eller hans kompisar...

Foto: Lasse/Hovtramp - Starfruit

I början av juli 2022 stannade karusellen, Leif Bengtsson dömdes till 2,5 års fängelse för grovt bedrägeri (55 tillfällen) i Vänersborgs Tingsrätt tillsammans med sex andra personer. En dom som självklart ska överklagas? men med tanke på det gedigna jobb som ligger bakom skattebrottsutredningen blir det nog inga besök på travbanorna på ett bra tag. Den största ”Rotskandalen” hittills enligt Ekobrott. Salladeskungen hinner fylla 60 år innan han kommer ut igen...

Ekobrotts åtal mot Bengtsson & Co handlar om skattebrott, grovt bokföringsbrott och grovt bedrägeri. Sånt kostar. Falska renoveringsfakturor hos Rot-kunder, jobb delvis eller inte alls utförda. Rotersättningen hamnade istället hos byggbolaget, många kronor som undanhölls staten.

Klipp ur Domen: Genom att på olika sätt använda människor i sina egna nätverk, föräldrar, syskon, vänner och i vissa fall till och med betala ersättning för att få kunder att ställa upp har de tilltalade gemensamt satt samhällets kontrollfunktion ur spel. Bengtssons Advokat Pousett var besviken över domen.

Travtränare med Stall Philips hästar i stallet: Ulf Stenströmer 17 hästar, Jasmine Ising 9 och Marcus Lindgren 1 häst.


Enligt Aftonbladet (de ljuger ju aldrig, eller hur?)kommer Bengtsson att sälja alla travhästarna. Aternativ finns ju att skriva över hästarna på ”målvakter” åtminstone under tiden han skakar galler. Samtidigt vore det ju ren katastrof för en seriös travtränare som Ulf Stenströmer att bli av med 17 hästar samma vecka. Två hästskötare blir överflödiga och mycket arbete finns nedlagt på varje häst.

Jasmine Ising var från början ensam privattränare åt Stall Philips Consulting (Leif Bengtsson) men efter flytt till en mindre gård kunde inte alla Bengtsson-hästarna följa med. Med så extremt fina hästar var det säkert inte minsta problem att placera om dem, oavsett var pengarna till travträningsfakturor kommer ifrån. Det finns mängder av exempel på...

Den enes död är den andres bröd, välkänt faktum i travsport.

 

Hur många skurkar finns det egentligen?

Trevlig onsdag!

Hovtramp/Ilse

 

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)